Sign up

Latest Blogs

Add blog
 
 Music from around the world, or world music subjectively - 19

Mariachi Flor De Toloache: Mariachi Flor De Toloache (CD)

Ha kimondom a szót: mariachi, biztos lehetek benne, hogy a magyar mozibajárók többsége azonmód Robert Rodríguez Mariachi-trilógiájának első részére gondol, amelyben kaptunk némi ízelítőt az ilyen zenészek/zenekarok mibenlétéről. Persze ez csak egy villanásnyi betekintés a mariachi legalább kétszáz éves történetébe, ebbe a jellegzetesen mexikói muzsikába, amely ott legalább annyira ikonikusnak számít, mint mondjuk nálunk a csárdás. Ha nem jön közbe semmi, akkor hamarosan a rovatban lesz szó egy ilyen válogatáslemezről, addig viszont egy igazi unikum formáció első lemezéről fogok áradozni.

A New York-i Mariachi Flor De Toloache zenekar már azzal is kilóg a sorból, hogy Mexikó helyett jóval északabbra élnek, de ez még semmi ahhoz a tényhez képest, miszerint csak nők alkotják az együttest (egy kezemen meg tudom számolni a hasonló társulatokat), ráadásul az aktuális koncerten fellépők létszámát mindig a helyi igényekhez igazítják, így hol 3, hol 10 zenész lép színpadra. Ez eddig tetszetős, de mit sem érne önmagában a rengeteg mariachi-banda között, ha nem társulna hozzá kiváló, extrákat felmutató zene, amelyért a Mireya Ramos-Shae Fiol duó felel – nem csoda, hogy 2015-ben Latin Grammy-díjra jelölték az első lemezüket.

Ahogy felcsendülnek az első taktusok, rögtön olyan érzésem támadt, hogy a Nagy Alma helyett egy mexikói fiesta kellős közepébe csöppentem, napsütés, jellegzetes ruhák és latin dallamok közé, ahol csak egy tennivalója van az embernek: hogy jól érezze magát (és persze, hogy hallgassa a zenét). Ráadásul a hölgyek vannak annyira jók, hogy az örökzöldek („Cucurrucucú Paloma”, „Bésame Mucho”) és a saját dalok (Dicen) között nincs akkora színvonalbéli különbség, amelyet a mariachi zenében járatlan fül elsőre észrevenne. És persze szó sincs egyhangúságról vagy egyformaságról, annál sokkal átgondoltabban rakták össze a lemez anyagát. Ott van például a „Let Down” című szerzemény, amelyben hol angolul, hol spanyolul énekelnek, és bátran eltávolodnak a mariachi hagyományoktól. Ez nem az egyetlen ilyen eset, hiszen például az utolsó nóta, a „Blue Medley” határozott jazzes felhangokkal rendelkezik.

Ezt a lemezt nem elég egyetlen alkalommal meghallgatni, mert garantálja a vidámságot, a táncparkettre csábít, s nem mellékesen képes arra, hogy aktualizálja a többszáz éves mariachi hagyományokat, elevenné, frissé tegye ezt a zenét, miközben minden hallgatónak bebizonyítja, hogy az éj sötétjében nyíló mérgező virágról elnevezett Mariachi Flor De Toloache együttes előtt ígéretes jövő áll. Én csak azt várom, hogy még sok, hasonlóan színvonalas albumot készítsenek.

Kinek ajánlom: a mariachi, és általában a mexikói, illetve a latin zene szerelmeseinek.

2014-ben megjelent lemez.

Bővebben az együttes weboldalán: www.MariachiNYC.com

 

Driving Mrs. Satan: Did You Mrs. Me? (CD)

Elismerem, ez az album kilóg a rovat keretei közül, mert nem támaszkodik a népzenére, viszont mivel nehezen tudnám besorolni bármely meglévő kategóriába, annyira mégsem tartom elrugaszkodott megoldásnak, hogy végül itt kötött ki. A négytagú nápolyi együttesnek ez már a második lemeze, és folytatva a hagyományokat, ezúttal is metal klasszikusokat adnak elő saját képükre formálva. Ezzel gyakorlatilag azt valósítják meg, amit már régóta hiányolok kedvenc fémes műfajomban – jelesül, hogy ne a minél hűségesebb újrajátszás, vagy a még brutálisabb előadás legyen a cél, hanem egészen más dimenzióba helyezzük ezeket az örökzöldeket. Az akusztikus verziók ebbe az irányba mutatnak, de valamiért mindig hiányérzetem volt – úgy gondoltam, ennél sokkal többet lehetne ezekből a számokból kihozni (például jazzes felfogásban előadni azokat!).

Kezetben volt a Steve ’N’ Seagulls együttes, akik country és bluegrass környezetbe helyezték a feldolgozott számokat – ez is remek volt, de igazából csak becserélték a hangszereket mára, az alapokhoz nem nyúltak hozzá (egy-két kivételtől eltekintve). És akkor jött ez a fura nevű társulat, és megvalósították azt, amiről korábban csak álmodoztam: átszabták, újragondolták a nyolcvanas évek metal slágereit.

Számomra az album a második számnál indul be igazán, kis túlzással a Black Sabbath nótából gyerekmondókát csináltak, vagy ha úgy jobban tetszik, akkor indie-pop slágert. Claudia Sorvillo hangja kifejezetten jót tesz minden tételnek, érdekes volt tőle hallani az olyan durvulatokat, mint a Venom vagy a Slayer meghatározó opuszai (ez utóbbinál kifejezetten érdekes a nyitó dobolás átirata). De említhetem a Metallica feldolgozást (For whom the bell tolls), ami a kezük alatt szomorkás balladává lényegül át. A legjobban sikerült darab a Trust/Anthrax-féle „Antisocial”, mert olyan popdalocskát faragtak belőle, amivel akár a slágerlistákra is felkerülhetnének.

Nem tudom, másoknak milyen élményt jelent a Did You Mrs. Me? című album, nekem felért egy kisebb csodával, mert nem reméltem ilyen ötletes hozzáállást, azt, hogy megannyi metal paródia után jön egy olaszt együttes, és tisztelettel ugyan, de alapjaiban újragondolja ezeket a klasszikus nótákat. Még sok hasonló lemezt várok tőlük, és egyszer jó lenne élőben ellazulni a „Running free” vagy a „Raining blood” dallamaira.

Kinek ajánlom: minden metalkedvelőnek, akik kellőképpen nyitottak az újdonságra, a másféle megközelítésre.

2016-ben megjelent album (Agualoca Records).

A kiadó weboldala: https://drivingmrssatan.com/

 

Sidestepper: Supernatural Love (CD)

Emékeim szerint kolmubiai együttesről utoljára a Rancho Aparte Chirimía kislemeze kapcsán volt szó a rovatban, még valamikor tavaly novemberben, szóval pont itt az ideje, hogy újra innen válasszak említésre méltó lemezt. A Sidestepper csoport húsz éve létezik, és fő célja a hagyományos tánczenék (cumbia, salsa) összeházasítása az elektronikus tánczenével.

Ez véleményem szerint maximálisan megvalósul, amire jó példa az idén megjelent, sorrendben hatodik lemezük. Ami úgy kezdődik, hogy a ritmusszekció a hangszerek közé csap, és ennek eredményeként máris egy másik világban találjuk magunkat, mert könnyedén megidéznek valamit a múltból, amikor még törzsi viszonyok között éltek és zenéltek az emberek, valahol Afrika és Kolumbia határán. Erika Muñoz hangja pedig a női érzékenységet, lágyságot csempészi be a „Fuego Que Te Llama” című szerzeménybe, és mindez kiegészítve az ismétlődő dallammal már-már hipnotikussá válik. Érdekes módon az elektronika jelenléte itt még nem annyira hangsúlyos, mint a későbbiek során. Például a címadó nótában (Supernatural Love), amelyben nagyon modern hangzást kapunk, valamint meglepően összeillő éneket-gitározást-elektronikát – ez az egyik csúcspont a lemezen.

De nem az egyetlen alkalom, mert például ott van a „Hear The Rain Come”, ahol ének helyett már inkább a ritmikus szövegmondás felé tartunk, és egyébként az egésznek van valami hipnotikus, bluesos hangulata: időnként úgy éreztem, ha még sokáig hallgatom, álomba ringat a zene. Azonban ez kivételnek számít, és inkább az olyan szerzemények vannak többségben az albumon, mint a húzós „Lover”. Mindazonáltal jól összerakott, egységes albummal van dolgunk, amelyen a különféle hangulatok kerek egészet alkotnak, és a produkció annyira modern, amennyire csak lehet.

Kinek ajánlom: ezt az albumot nyugodt szívvel ajánlom mind a hagyományos kolumbiai zenék kedvelőinek, mind az elektronikus tánczenék rajongóinak.

2016-ban megjelent album (Real World)

Az együttes facebook oldala: https://www.facebook.com/Sidesteppermusic

 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

Reid Lee Shares Prominent Video for \

Reid Lee brings to us today his hard-hitting video for "Save the Best," which focuses on domestic violence in the LGBTQ community.

 

Watch "Save the Best" herehttps://youtu.be/5DrQGpdkaa4 

Reid explains, "I’ve been in love, but love isn’t always healthy or good for you. As I went down memory lane with clearer eyes (and some therapy), I saw the reoccurring pattern of behavior in not only myself, but my partners as well. For me personally, it stemmed from alcoholism in my family that unfolding later in partners. Abuse can be subtle, it can sneak into your life under the guise of affection, or jealousy, or worry;  and once it takes root, it grows quickly and can explode without warning.


This video, for me, is about how the nebulous line between affection and aggression is like the wave on the sand, constantly moving; and just how uncomfortable living in that space can be. The shoreline is constant, but just because you’re dry at the moment doesn’t mean you won’t be flooded when the tide comes in. You can wake up one morning and realize that you’ve slowly let yourself drown because the water kept saying “I love you.”"

 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

Kat Pace Sets Eyes on her \

Kat's a hometown Philly girl who writes with empathy, earnestness, poetic elegance, and dashes of quirkiness. Her previous release was reminiscent of a post piano-pop decade Sara Bareilles, but in 2017 she's exploring a whole new sound. After hitting the studio with nine-time Grammy award-winning producer Joe "The Butcher" Nicolo (Billy Joel, Rolling Stones, Lauryn Hill, Cypress Hill), Kat is embracing a more soulful pop aesthetic. The resulting first single "Revenge" is a track rooted in R&B that touches on the strength that comes from heartbreak.​ Lately, Kat’s music infuses those early influences to create a soul-pop aesthetic. Lyrically, Kat writes with empathy, earnestness, poetic elegance, and dashes of quirkiness. Her vocals possess a dynamic emotionality that doesn’t sacrifice pristine pitch and melody for plaintive, from-the-heart expression. 

 

Listen to Kat Pace's "Revenge" via Soundcloud:

https://soundcloud.com/katpace/revenge

 

 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

Christopher Hawley Stuns with \

Singer-Songwriter Christopher Hawley is spreading his wings in a way he never has before with co-writer Randy Wooten on board. His latest album endeavor, Stories, is beautifully produced as it takes a roots-rock palate and adds memorable touches like barrel-house piano, reverb-soaked guitar, and even modern synth sounds. Hawley’s up-front vocals lend the songs a remarkable sense of intimacy.However it’s the collaboration between the two songwriters that makes Stories shine. The songs are smart and compelling, and there’s a depth to the tales they tell that makes you want to listen closer.

 

Christopher Hawley "9 Tattoos"

https://soundcloud.com/chrollers/9-tattoos-1

 

Christopher Hawley Socials:

https://www.facebook.com/CHRollers/

https://www.christopherhawley.net/

https://twitter.com/c_hawley

 

 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

brand new track to be release soon title LOVE IS THE AIR.

 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

McCoy Tyler Shares Stunning New EP \

Leading us into the weekend, we give a listen to the latest record from Americana-laced McCoy Tyler, titled “26.” Throughout the record he impresses with an eclectic sound that entices with every listen. Focus track “Neighbors” is an excellent summer time song - a blast to have playing during a barbecue or during a roadtrip. Swooping piano melodies and fun classic guitar riffs carry the listener to a happy, sunny day with friends. All the while, the lyrics spread the love, genuinely persuading you to have a good time regardless of what the neighbors might think.

 

 

Similarly, his use of instruments is that of an experienced Americana rock artist; it brings with it fond memories of popular songs such as “Life is a Highway” by Rascal Flatts. The lyrics dab in topics such as love, heartbreak, and getting together with friends, while still bringing something new to the table and maintaining a level of maturity that isn’t often found in pop culture today.“26” is very impressive release. It is clear that McCoy is an exceptional vocalist, with a voice that is unique while simultaneously familiar enough to be accepted into the hearts of listeners happily. 

 

Purchase McCoy Tyler's "26" on Bandcamp now: https://mccoytylermusic.bandcamp.com/releases

 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

Daemonia Nymphe headliners at the Wave Gotik Treffen 2017!!

Very happy to announce that Daemonia Nymphe are the headliners of the Wave Gotik Treffen 2017 in Leipzig/Germany!!

On Saturday, 3rd of June at the Heidnisches Dorf!!

Performance time: 21:50
#wgt2017 #daemonianymphe #HeidnischesDorf

 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

New updates to the website

homepage Many improvements and updates to the website including a slideshow of images for recent releases.

 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

Music Matters - Restoring the Ritual of Reverent Resonance

Ancient Future Times

Ancient Future Times: Music Matters - Restoring the Ritual of Reverent Resonance

June 2017 Issue:

Guest Castaway on Desert Island Jazz on KCSM
•Inspirations for the World Fusion Music of Ancient Future

Get a SFIAF Festival Pass!
•Guitar-Sitar Jugalbandi, June 1; Mariah Parker, June 3; Global Guitar Summit, June 4

'Indo Latin Jazz Live In Concert' by Mariah Parker on JazzWeek/ZMR Charts!
•Six Weeks in the JazzWeek Top 50 and Debuting at Number #22 on ZMR World

Music Matters
•Restoring the Ritual of Reverent Resonance

Listen and Learn
•Expand Your Experience of Music


Guest Castaway on Desert Island Jazz on KCSM

Alisa Clancy Interviews Matthew Montfort on KCSM

Inspirations for the World Fusion Music of Ancient Future

On Friday, May 26, at 9 AM, Matthew Montfort was Alisa Clancy's Guest Castaway on Desert Island Jazz on KCSM Jazz 91.1 FM, playing his music right along side the music that influenced it. He even brought out the original vinyl copies of the recordings that he listened to over and over in his youth!

This is a rare chance to hear timeless music from the past along with unreleased music from Ancient Future's Archive of Future Ancient Recordings. Also discussed are three concerts at the San Francisco International Arts Festival: Ancient Future on 6/1, Mariah Parker's Indo Latin Chamber Jazz on 6/3, and the Global Guitar Summit on 6/4.

The radio show will be archived through June 8, 2017, at radiofreeamerica.com, so stream it now!

KCSM Desert Isle LP Picks

Desert Island Picks

Intro: Mariah Parker, Indo Latin Jazz Live In Concert, Milo's Moment, Ancient-Future.Com Records
# 1: Ancient Future, The Best of A.F.A.R. (So Far), Purple Nam/Purple Haze, Ancient-Future.Com Records
# 2: Django Reinhardt, The Essential Django Reinhardt, Minor Swing, RCA
# 3: The Mahavishnu Orchestra, Birds of Fire, Hope, Columbia
# 4: Osamu Kitajima, Benzaiten, Benzaiten, Antilles
# 5: Paco de Lucia, Paco, Entre Dos Aguas, Island
# 6: Ancient Future, The Best of A.F.A.R. (So Far), Tres Tarantas Tres, Ancient-Future.Com Records
# 7: Diga Rhythm Band, Diga, Sweet Sixteen, United Artists
# 8: Ravi Shankar, Music Festival from India,Vandana, A&M
# 9: Ancient Future, Planet Passion, Socha Socha, Ancient-Future.Com Records
# 10: Oregon, Out of the Woods, Yellow Bell, Elektra
# 11: Ancient Future, The Best of A.F.A.R. (So Far), East of the Sun, Ancient-Future.Com Records
# 12: Instruments for Elephants by Dave Soldier and Richard Lair, Thai Elephant Orchestra, Thun Kan Sunrise, Mulatta Records
# 13: Ancient Future, Natural Rhythms, Hummingbird, Ancient-Future.Com Records

Book: Classical Music of North India, the First Years of Study: The Music of the Baba Allauddin Gharana as Taught by Ali Akbar Khan at the Ali Akbar College of Music, George Ruckert, Ed.

Luxury Item: Chocolate


Get a SFIAF Festival Pass!

San Francisco International Arts Festival Logo

Guitar-Sitar Jugalbandi, June 1; Mariah Parker, June 3; Global Guitar Summit, June 4

Ancient-Future.Com Records artists will perform three different concerts as part of the San Francisco International Arts Festival at Fort Mason. A festival pass let's you see five different SFIAF shows for only $70!

Ancient Future Guitar-Sitar Jugalbandi, June 1, Chapel, Fort Mason

Matthew Montfort and Pandit Habib Khan

Thursday, June 1, 2017, 8 PM, Ancient Future Guitar-Sitar Jugalbandi with Matthew Montfort (scalloped fretboard guitar), Pandit Habib Khan (sitar), and Ferhan Najeeb Qureshi (tabla), San Francisco International Arts Festival, Fort Mason Chapel, Upper Fort Mason, San Francisco, CA 94109. Take Franklin Street from Bay Street. The Chapel is located near Park Head Quarters and the General's Residence. Admission: $25 general, $12.50 under 18. Full time students with ID and seniors, $4 off cover price. Festival Pass, 5 shows for $70 (also see Global Guitar Summit 6/4, Indo Latin Jazz 6/3, and 2 more!). Buy Tix. Concert Poster. Press Release.

Jugalbandi is a classical North Indian musical duet (meaning literally "tied together"). This jugalbandi works well because Matthew Montfort is a pioneer of the scalloped fretboard guitar with knowledge of sitar, and Pandit Habib Khan has been described as the “Jimi Hendrix of the sitar” by L'Orient le Jour, Beirut's French language newspaper. They will be accompanied by tabla master Ferhan Qureshi.

Mariah Parker’s Indo Latin Chamber Jazz Quintet, June 3, Gallery 308, Fort Mason

Band Photos

Saturday, June 3, 2017, 6 PM, Mariah Parker's Indo Latin Chamber Jazz with Mariah Parker (piano, santur), Matthew Montfort (scalloped fretboard guitar), Ian Dogole (percussion), Kash Killion (upright bass), and Jim Hurley (violin), San Francisco International Arts Festival, Gallery 308, Fort Mason, San Francisco, CA 94109. Admission: $25 general, $12.50 under 18. Full time students with ID and seniors, $4 off cover price. Festival Pass, 5 shows for $70 (also see Ancient Future 6/1, Global Guitar Summit 6/4, and 2 more!). Buy Tix. Concert Poster. Press Release.

According to Latin Beat Magazine, "Parker and friends blend the rhythmic syncopations of Latin jazz music with the entrancing, asymmetrical meters of East Indian rhythms resulting in first-class world music." This chamber variation of the ensemble with its emphasis on strings will explore new arrangements of existing work.

Global Guitar Summit, June 4, Chapel, Fort Mason

Photos of Global Guitar Summit

Sunday, June 4, 2017, 3 PM, Global Guitar Summit with Matthew Montfort (scalloped fretboard guitar), Giacomo Fiore (classical guitar), and Teja Gerken (acoustic guitar), San Francisco International Arts Festival, Fort Mason Chapel, Upper Fort Mason, San Francisco, CA 94109. Take Franklin Street from Bay Street. The Chapel is located near Park Head Quarters and the General's Residence. Admission: $25 general, $12.50 under 18. Full time students with ID and seniors, $4 off cover price. Festival Pass, 5 shows for $70 (also see Ancient Future 6/1, Indo Latin Jazz 6/3, and 2 more!). Buy Tix. Concert Poster. Press Release.

This Global Guitar Summit features American scalloped fretboard guitar and world fusion music pioneer Matthew Montfort, master Italian guitarist and musicologist Giacomo Fiore, and German fingerstyle guitarist extraordinaire Teja Gerken.


'Indo Latin Jazz Live In Concert' by Mariah Parker on JazzWeek/ZMR Charts!

Indo Latin Jazz Live In Concert CD Cover

Six Weeks in the JazzWeek Top 50 and Debuting at Number #22 on ZMR World

Indo Latin Jazz Live In Concert by Mariah Parker (Ancient-Future.Com AF-20142).

Indo Latin Jazz Live in Concert captures the magic of the concert debut of Mariah Parker's Indo Latin Jazz Ensemble in front of a full house at Yoshi’s in Oakland, as well as subsequent concerts at Berkeley’s Freight & Salvage, the Throckmorton Theater in Mill Valley, and Bob Weir’s TRI Studios in San Rafael. The recording includes Ancient Future musicians along with top Indian musicians and jazz and Latin players who have performed with Sun Ra, Herbie Hancock's Headhunters, and Oregon. For example, jazz wind virtuoso Paul McCandless is known for his groundbreaking work with the seminal chamber jazz group, Oregon. Indo Latin Jazz Live in Concert spent six weeks on the very prestigious JazzWeek National Airplay Chart where it reached #32, and just debuted at #22 on the ZMR World Chart!


Music Matters

Photo of Instruments Used on Visions of a Peaceful Planet by Ancient Future

Restoring the Ritual of Reverent Resonance

Much is being lost in this age of connected cars and smart phones. The convenience of the quick click to free lo-fi streaming has made music simply a taken-for-granted background soundtrack to life.

Yet the real power in music comes from absorbing it into one's being and letting it resonate there to do its magic. One must become the music, and that isn't possible while scrolling through a twitter feed. The digital distraction of constant connection is keeping people from experiencing the moment they are in. Indeed, it is common to see people at live concerts buried in their phones ignoring the music pouring from the master musicians on stage.

Clearly it is time to bring back quality to your music listening experience. Instead of streaming background playlists for daily activities, devote time to become the music you love. Just listen and absorb the glorious sound into your being. In this way, music can be an antidote to the negative effects of digital distraction.

To accomplish this, buy hi-fi music and play it on a nice stereo. It is best to set up a home listening station. This can be accomplished in a variety of ways, but the old fashioned home stereo with a CD player and even a turntable is a fantastic option, and you can get one used cheap these days. Or, you can get a hi-resolution audio interface for your computer and buy a pair of powered monitors. Just make sure to play at least CD quality audio files. There is a big difference between CD quality and the standard compressed audio formats of the major download sites. You will hear and feel the difference when you are truly absorbing the music, and this difference is more pronounced on music with a lot of detail. Streaming music is even lower quality, and the major streaming sites don't even come close to making a sustainable financial contribution to an artist's ability to make new recordings, as payments are now measured in thousandth of a cent increments.

Mariah Parker's new CD is having an amazing run on the radio airplay charts. Indo Latin Jazz Live In Concert is available at all of the major download and streaming sites. But a hi-resolution copy is needed to hear the record in its full glory. Yet, in a sign of the times, despite the great success of the record on radio, no one has purchased a CD copy at the Ancient Future website! Indeed, there have only been two CDs sold at Ancient-Future.Com this year. Before downloads and streaming, monthly sales ranged between $200 and $1000. Of course, this has a detrimental effect on the artist's ability to bring you new music.

You can be the very first to buy her CD at Ancient-Future.Com to hear it in its full glory. While you are at Ancient-Future.Com, take advantage of sale prices on a variety of CDs. There are even still a few very rare original copies of Ancient Future's first LP, Visions of a Peaceful Planet, available on vinyl for a truly analog listening experience!

In other news, work is being done right now to make it possible to download 24-bit hi-resolution audio at Ancient-Future.Com. Stay tuned!


Listen and Learn

Second Grade Rhythm Class

Expand Your Experience of Music

Learning about music is another way to absorb more of its magic into your life. Those who understand the structures of various musical traditions get more out of listening to them. The World Music Education section of Ancient-Future.Com provides a good introduction to that magic.

Matthew Montfort's book, Ancient Traditions – Future Possibilities: Rhythmic Training Through the Traditions of Africa, Bali and India, can provide the next step on your path to getting more out of music. The book takes the student on a musical voyage through these great ancient rhythmic traditions with a series of exercises that require no instruments to perform. Through hand clapping, foot tapping, and vocal recitation, the traditions move right into your body. While the book does use standard music notation to convey the exercises, for those who can't read music counting is provided and the book is typeset so that page space equals time, which provides an excellent visual cue to the rhythms.

The exercises are available as a complete 2 CD set of 115 audio guide tracks to supplement the book for those who don't read music. For those comfortable with music production file formats, the exercises are also available as Ancient Rhythms – Future Grooves, a set of 128 MIDI percussion groove tracks for loading into a music sequencer or web browser. Work is being done to expand the educational offerings at Ancient-Future.Com through educational downloads, and Ancient Rhythms – Future Grooves is the very first to be offered!

Matthew Montfort offers private lessons on the traditions on the Ancient-Future.Com world music education web site via Skype. Instruction is tailored to the individual needs of the student, so don't be shy if you are just looking for explanations that will help you enjoy the music more. Music lessons make an excellent gift, and introductory sale rates on individual Skype lessons are being offered for a limited time.

 

 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

Looking for Events and Festivals thats Booking

Greetings friends in the music world. We are new to EthnoCloud and are very happy to be here. We are a music artist promotion and management company. we look for opportunities for our artist and help guide them in the right direction with their music careers. we have latin music artist in Spain (Canary Islands), Dominican Republic and the U.S.A. We would appreciate anyone assisting in booking our artist for shows in these areas. you can see visit our web page for bios, music, photos, videos and epks on our artist at, www.openflamezmusic.com...Thank you for taking time to get to know us. hope you all enjoy our music.......Admin. at Open Flamez Music Group LLC of SWFL U.S.A.

 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

looking for a female soprano singer based in london!

looking for a female soprano singer based in london!

 

 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

Aleks
Aleks (05/10/17 10:41)
Hi Daemonia Nymphe,

You could also publish your post in the forum topic “Music Ideas, Conceptual Work & Collaboration”: https://ethnocloud.com/world-culture/forum/viewforum.php?f=6

I love your music and I wish you success.
VI School & Jazz Competition 1st prize!

We are so happy we have won the 1st prize at VI School & Jazz Competition 2017.

Our pianist, Karolina Wiercioch have won individual award.

 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

Music from around the world, or world music subjectively - 18

Csík Zenekar: Koncertfilm (DVD)

Úgy gondolom, mindenképpen tiszteletre méltó az a kitartás, aminek köszönhetően a Csík Zenekar megmaradt a népzenénél, dacára annak a sikernek, amit évekkel korábban a feldolgozásokkal elértek. Elmehettek volna abba az irányba, és a népszerű slágerek saját képükre történő formálásnak köszönhetően évekig teltházas koncerttermekben játszhattak volna. De nem így történt, megmaradtak a népzenénél – s milyen jól tették (a teltházas estek pedig így is megvannak). A jubileumi koncert DVD-n nemcsak azt nézhetjük/hallgathatjuk meg, hogy mi minden történt zeneileg a zenekarral az elmúlt huszonöt év alatt, hanem annak az egymásra találásnak is a tanúi lehetünk, ami a közönség és a muzsikusok között létrejött. No meg a kölcsönös szeretetnek, amelyre példaként azt a jelenetet említem, amikor Csík János elérzékenyülve hallgatta a nézőtéren felcsendülő éneket.

Bár egy pillanatig sem vitatható a népzene, a hagyományok fontossága a zenekar életében, ugyanilyen fontos, hogy mindig tudtak váratlant lépni – amire nem feltétlenül a Kispál feldolgozások a legjobb példák, hanem mondjuk a Ferenczi György társaságában előadott „Ez a vonat ha elindult, hadd menjen...” című nóta, mert a kezdése minden, csak nem jellegzetes népzenei, hanem inkább egy balladisztikusabb felfogású rockdal. Amely mégis megmarad Csík szerzeménynek, és a felismerhetőség alatt elsősorban nem Csík János vagy Majorosi Marianna énekét értem, inkább a hangszerelést, a zenei hangulatot.

Mindezek után talán furcsán hangzik, de ezen a koncerten legjobban azok a számok tetszettek, ahol vendégek gazdagították a produkciót. Elsőként Berecz Andrásra gondolok, meséje, és az abból kikerekedő közös éneklés bizonyítja a zenekar nyitottságát a váratlan, az újszerű megoldásokra. Aztán a „Csillag vagy fecske” című tétel, aminek az első felében a népzene, utána pedig az eredeti Kispál és a borz hangszerelés dominál – az meg tényleg csodálatos, ahogyan a Kispál csoport menet közben zökkenőmentesen csatlakozik a Csík Zenekarhoz. Azonban nem ez volt az este legjobb pillanata, legalábbis számomra a csúcspontot egyértelműen Presser Gábor felbukkanása okozta: az „És jött a doktor” zenei kavalkádja, ahogyan a népzenei elemek keverednek az eredeti LGT dallamokkal, az igazi gyönyörűséget jelent. És itt villantották meg igazán a zenekar tagjai tehetségüket, mert olyan improvizációkat játszottak, úgy cifrázták, vitték el a saját zenei világukba, majd hozták vissza a motívumokat, hogy azt bizony leesett állal figyeltem.

Kinek ajánlom: a magyar népzene és persze a Csík Zenekar rajongóinak ez bizony kötelező darab.

2015-ben megjelent lemez (Fonó).

Bővebben az együttes weboldalán: http://csikband.hu/

 

 

 Lotus Wight’s: Ode to the banjo (CD)

Nagyon sok hangszer létezik a világon, amit jószerivel csak az olyan szakemberek ismernek, akik életüket ezen instrumentumok kutatásával töltik. Aztán van pár olyan zeneszerszám, amelyekről nagyjából mindenki tudja, honan származnak és milyen a hangjuk, de csak elvétve találkozunk velük, lévén a rádiós slágereket általában nem ezekre komponálják. Gondolok itt például az ukulelére, a pánsípra vagy mondjuk a bendzsóra – ami egyébként annyira jellegzetes amerikai hangszer, amennyire a mogyorókrém vagy a hot dog jellegzetesen amerikai ennivaló.

Ennek a hangszernek mestere Lotus Wight (ez egyébként Sam Allison művészneve), aki Sheesham & Lotus & ‘Son nevű formációban ragtime muzsikát játszik, de ezen a szólólemezén egy másik, bluesosabb arcát mutatja meg nekünk. Valamint a költői énjét, hiszen a saját kiadásban megjelent album belsejében egy ódát olvashatunk kedvenc hangszeréről, ami úgymond megágyaz a zenének. Többszöri meghallgatás után még mindig meglepődöm, mennyire változatos zenéket sikerült eljátszania, és nemcsak arra gondolok, hogy az instrumentális szerzemények mellett pár dalban énekel, hanem a hangulatokra is.

Véleményem szerint nincs gyenge produktum az egymás után sorakozó tizenhárom szerzemény között, de persze ezúttal is van pár, amelyik a többinél jobban tetszik. Elsőként említem „Blue Goose”-t az öntudatos kezdése miatt, aztán a „Skillet”, amely nem csupán Lotus Wight hangja, hanem az általa megalkotott contrabass harmoniphoneum érdekes hangzása miatt is különleges (lásd fotó). Mondjuk ezt simán übereli a „Roustabout”, amelyben afrikai kalimba szolgáltatja a kíséretet Wight énekéhez – nagyon fura, mintha a kenyérfák árnyékába telepítették volna a Mississippi delta blues énekesét.

Az Ode to the banjo című album igazi múltidézés, hol táncparkettek közelében sertepertélünk, hol a magunk örömére hajdanvolt farmok tornácán üldögélünk bendzsót pengetve, felidézve az afrikai, az ír és a skót gyökereket. Mindez pormentesen, kortárs zeneként szólal meg, amit csak fokoz Wight énekhangja, s megkoronáz tehetsége, elvégre egyedül játszik minden hangszeren.

Kinek ajánlom: akik vonzódnak az amerikai dél zenei múltjához, vagy egyszerűen csak szeretik a bendzsó hangját.

2015-ben megjelent album (szerzői kiadás).

A kiadó weboldala: http://lotuswight.com/

 

 

Guide to World Music in Serbia (CD)

Minden túlzás nélkül, ez a kiadvány volt a legimpozánsabb, a leginformatívabb, a nyomatott szöveg és kép nyújtotta lehetőségeket legjobban kihasználó könyvecske, amit a 15. Womexen láttam. Akit érdekel, itt megnézheti, hogy mire csodálkoztam rá ennyire. Ami a legszebb az egészben, hogy nem az állam áll a kiadás mögött, hanem a World Music Association of Serbia nevű szervezet. Egy biztos: ennél alaposabban nehéz lenne bemutatni a kortárs Szerbiában élő, világzenét játszó előadókat és együtteseket, és mintegy mellékesen megemlíteni párat az ország hagyományaiból (népszokások, ételek, tárgyak, stb.).

Elsőre persze az olyan húzóneveken akadt meg a szemem, mint Lajkó Félix vagy Boban és Marko Marković Zenekara, de alaposabb nézelődés, akarom mondani hallgatózás után kiderült, mennyire gazdag a felhozatal, hiszen a hagyományos balkáni dallamok és hangszerek mellett felbukkan kelta és afrikai, népzene és jazz, valamint mindezek tetszőleges keveréke. A belgrádi Naked ethno-jazz együttes példul sikerrel ötvözi a jazz improvizációját a hagyomásos délszláv rézfúvósokkal. Természetesen errefelé sem ismeretlen a népzene és az elektronika vegyítése, mint ahogyan azt az Oganj együttes műveli. De érdekes volt a Serboplov társulat kólója, amit kicsit modernizált, urbanizált verzióban játszottak el.

Kis túlzással a dupla CD-n szereplő minden társulatot megemlíthetem, mert gyenge produkciót nem hallottam – az persze más kérdés, hogy a jazzes-elektronikus muzsikák ezúttal nem nyerték el tetszésemet. Viszont még így is bőven volt mire rácsodálkoznom, és újabb címekkel bővült a később több időt igénylő előadók listája (Vrelo, Zorule, Trio Balkan Strings, Dharma stb.).

Kinek ajánlom: akik szeretnének átfogó képet kapni Szerbia kortárs világzenéjéről, új hangokat felfedezni.

2015-ben megjelent album (WMAS Records).

Az együttes weboldala: http://www.worldmusic.org.rs/english.html

 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

Introducing Brian Fitzy....

 

Hailing from PA, Brian Fitzy is steadily proving himself to be a musical mainstay. With the release of his new single "No Idea," he brings out his Soulful side that is sugary sweet without all the fluff. This year we see Fitzy sharing his new record, and "No Idea," is the first taste of what he has to offer...and it's a delicious one. Of note, his vocals are sultry and notable, as the music and production value are on point. With a bit of retro flair picking up the pace, the result is a well-crafted song that will stand the test of time. From his upcoming ambitious release, "Hard Time for Dreamers," Brian Fitzy shows the world what he has to offer, one note at at time. Listen to "No Idea," below.

 

Brian Fitzy "No Idea" 
https://soundcloud.com/brianfitzy/no-idea-single

 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

Daemonia Nymphe in the Netherlands at the EFF 2017 this weekend!

#DaemoniaNymphe at the Elf Fantasy Fair 2017 in the Netherlands! The Haarzuilens fair is the largest fantasy event in Europe and attracts some 22,500 visitors every year.

This weekend, 29th and 30th of April 2017

http://elfia.com/index.php/events/elfia-haarzuilens-2017-nl-nl-en-gb/program-2/daemonia-nymphe-band

 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

Happy Abandon Announce East Coast Jaunt

Happy Abandon are currently on the road, as they take to the East Coast this month and next. With a stop at The Compound in Asheville, North Carolina tonight, we experience a band on the rise. Their unique and captivating sound has seen the group opening for artists such as Ben Sollee, The Love Language, Rubblebucket, Mutual Benefit, Vacationer, Widowspeak, Elephant Revival, Mother Mother, and more. Steadily making their way into the same realm of popularity, the group have been hitting the East Coast yet again with an unstoppable force, that also sees them heading overseas this Fall. Check out the remaining tour dates, below.

 

TOUR DATES:

Thursday April 13th – Chapel Hill, NC – The Cave
Wednesday, April 19th – Asheville, NC – The Compound w/ TOMA (Austin, TX)
Thursday, April 20th – Salem, VA – Parkway Brewing Company w/ TOMA
Friday, April 21st – Washington, DC – The Velvet Lounge (headlining) w/ TOMA
Saturday April 22nd – New York City – Rockwood Music Hall w/ TOMA
Sunday, April 23rd – Philadelphia, PA – Pentajawn (house show) w/ TOMA
Saturday, May 20th – Carrboro, NC – The Cat’s Cradle
Friday, May 26th – Wrightsville Beach, NC – The Palm Room
 
 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

Cardamohm\'s first album \

A Seed is Cardamohm's first album, made of 8 tracks mixing wind instruments and electronic music. The CD comes in a beautiful digipack including a 12 pages booklet with a painting for each track, drawn by BaBa Shikoine. 

This CD also features 3 remixes as bonus tracks:
- La Embarcación (Johnfaustus Remix)
- A Seed (4bstr4ck3r Remix)
- Tazmania (Via'on Remix) 

Get it now for 15e (digipack CD) or 8e (digital HQ download) ! 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

Video / TV interview and summary concert \

Video / TV interview and summary concert in Auditorium La Pobla de Vallbona (2-April-2017) "La Pobla Televisió".

Watch:

https://www.youtube.com/watch?v=WMnblDhjsoQ

 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

New Waulk Records release

Waulk Records' latest release, due out in May 2017, is 'Veer', a scintillating and original collaboration between Portuguese percussionist and flute player Ricardo de Noronha and ethnic string player Griselda Sanderson. Guests include Soufian Saihi from Morocco on Oud, Nuno Silva on dulcimer and Louis Bingham on Tambura and cittern. More info coming soon!

 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

BOLEROS ROMANTICOS TROPICALES (al piano)

Janet Lago

Este album musical es un tributo al gran genero de la musica Latina, El Bolero.

Estas melodias ineditas buscan transportar al oyente al mundo ilimitado de la inmaginacion, donde solo se puede llegar a traves de la musica sublime, como el bolero. Unase a nosotros en este viaje romantico musical, y juntos escapemos de la cotidianidad, y refugiemosno en el romanticismo de los tropicos, y de esos amores inolvidables de una epoca lejana, con la fantasia del Bolero.

Visitenos at: www.cdbaby.com/cd/janetlago5, y escapemonos.

 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

DOS PARAISOS

The Bolero. This song is the first one of a Tribute album to this kind of Latin musical genre.

This melody is a fantasy to the imagination. And bring back those times when this exceptional

music was at the top of the latin hit parade. Help us to rescue the Bolero. 

 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

about. Band IJM(아이즘)

Band IJM _ Eng

In a manifesto of “We don’t know world music. It’s just music.”, IJM as a band consists of West African percussion, sitar(Indian string), flute, Brazilian woodwind, base in a style of African blues and a Korean string called Haegeum.

 This mysterious(marvellous) combination of instruments bears each country’s soul. Every single one distinguishes itself by the indigenous playing skills and unique sounds, however, the polyphony they make together does not only stay as a simple integration but it recreates a new world.

 The new world stands definitely outside of traditional, jazz or experimental music. Therefore we are only able to say that it’s just music since our music is too multicolour to be tied up in the single category of ‘World music’.

  The rigid rhythm from Haedong, who learned percussion in West Africa, presents as the backbone with its rigidity and dryness rooted from hot country. Hansaembawy studied Indian classical music in Varanasi, India and his Sitar leads the melody with its exclusive and clear resonance. LeeKihyun vitalise IJM’s music with richness by playing the instruments including flute, Brazilian & West African woodwinds. Having trained on African blues and Brazilian music, Travis, the bassist, opens an infinite space to the band with his unconstrained rhythmical sense. On the top of that, ChoiMinjee who joined the band late as a Haegeum player gives a scent to the music through an echo of her sweet voice and Haegeum.

 

Bande IJM _ Fr

Mettant « On ne sait pas la musique mondiale. C’est juste une musique. » en avant, IJM est bande musicale qui se constitue de percussions de l’’Afrique de l’ouest, de Sitar(un instrument à cordes de l’Inde),  des bois Bréziliens à commencer par flûte et basse de sud-Afrique, y compris de Haeguem(un instrument traditionel de la Corée).

  Dans cette compostition mystère, les sentiments de chaque région se mettent et tous les instruments se représentent au clair par leur son et les techniques des musiciens. Néanmoins, l’harmonie qu’ils font surpasse une unité musicale, elle recrée un nouveau monde.

 Ce monde n’appartient ni à musique folkloriqe, ni à jazz, ni à musique expérimentale. Or, cette musique est si polychrome qu’on ne peut que dire « C’est juste une musique. » en abandonnant le cadre de musique mondiale.

Le rythme sec et rigide, donné par Haedong qui a appris la percussion en afrique de l’ouest, soutient la bande à travers les instruments et Hansaembawy qui s’est spécialisé en musique classique indienne à baranasi guide la mélodie avec son sitar dont le son est net et vivant. Lee Kihyun qui joue les bois du brézil et de l’afrique de l’ouest d’ailleurs la flûte, vitalise la musique d’IJM en brillance et Travis, qui établit ses fondements basés sur le blues africain et la musique brésilienne, ajoute un espace étendu par son rythme libre. En plus, la voix douce de Minjee Choi et son Haegeum redoublent d’éclat au parfum.

 

Digital album

iTunes _ goo.gl/biVg1M

Apple music _ itun.es/us/XJCHgb

BandCamp _ goo.gl/wvXBoK.

 

Review

http://canthisevenbecalledmusic.com/mini-reviews-lxviii/

 

Contact : facebook.com/IJMmusic, soundcloud.com/haedong

 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

Si te gusta huir de lo convencional deberías conocer a Božo Vrećo. Sin duda. Te lo contamos en Sevdalinkas a partir de su desnuda interpretación del 'Okreni se niz đul-bašću', en 2014.

https://sevdalinkas.com/2017/03/20/okreni-se-niz-dul-bascu-bozo-vreco/

 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

DOS PARAISOS

This is the first song of an album dedicated to rescue the latin genre of Bolero.

Please, visit us at: www.cdbaby.com/cd/jantetlago5.

 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

VIDA, PRESS

- A musician with all the Mediterranean inside. (Fernando Íñiguez, Tarataña, Radio 3
- An exciting project of inexhaustible personal search (Eduardo Guillot, Levante)
- Optimistic virtuosity, with Mediterranean luminosity (César Campoy, Las Provincias)
- Different, interesting and necessary latest album Pepe Cantó (C. Carlos Ripoll travel Carlos Carlos)
- Really poignant the second work of the Valencian musician Pepe Cantó (Miguel A. Espigares, Mestizaje, RCFM)
- An author to discover (Albert Reguant, Les rutes del so, Radio Montjuic)

 

 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

Jacob Davich Shares \

If you are not familiar with Jacob Davich's music, you may recognize him from his film work as he appeared in such movies as The Aviator, The Adventures of Sharkboy and Lava Girl and more. Currently taking a hiatus from his acting career, Davich has been making a name for himself with a string of successful singles in the past couple of years. Opening up 2017 with another impressive track, recently he reveals the new single, "My Father's Gun."

My Father’s Gun” serves as a classic folk and Americana song, which weaves a story of love, loss, and revenge as told through Davich’s soulful resonance. Davich’s voice can be seen as a hybrid of James Taylor and Jackson Brown, and the single features his crooning vocals, which pour over a beautiful orchestral arrangement. Davich’s classic style and vocal swagger truly represent what would be the transplant of a classic man in the modern day.“My Father’s Gun” is the lead single from Davich’s upcoming studio album Between the Lines, which was recorded at the famed Oceanway Studios, the hallowed hall of recordings by James Taylor, Count Basie, and Frank Sinatra.

 

Listen Jacob Davich "My Father's Gun"
 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

Judge Roughneck Unleash New Track \

The Ska mainstays of Colorado, Judge Roughneck, are in full effect with their latest single, "The Girl." One of the most highly-regarded bands in the genre, the group goes above and beyond to create an eclectic sound all of their own. Throughout the track we hear the band at their best; with rich Ska tones doused in Reggae influences, they bring the heart of the genre to life. "The Girl" is a perfect introduction to the band if you are not yet aware....and trust me, you SHOULD be. They enlighten the senses, one song at a time.

Judge Roughneck "The Girl"

https://soundcloud.com/user566272161/sets/judge-roughneck-the-girl/s-k5L9O

 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

Emmaline Muchmore Goes \

Emmaline Muchmore is a stunning Indie-Pop infused artist that needs to be on your radar now. This year we saw Muchmore releasing her latest album endeavor, Back to Right, a perfect glimpse into the budding musician's world. Throughout the record we hear Muchmore showcase her strong vocal abilities, as intensity builds in tracks such as "Solid," which lives up to its title.

 

On Back to Right we experience different sides of Emmaline Muchmore, in which she displays her talents as a musician. Standout pieces on the album include gorgeous tracks such as "My City Lights," and "Only Human," which will delight your ears as each piece tells a story.

Muchmore's vocals recall a bit of Annie Lennox and Amy Winehouse, which can be seen on two different sides of the spectrum. From soft to boastful, each song is built with an intricate intensity, and carefully crafted, to create an album that is not only memorable, but one you will fall in love with.

 

Prominent and warm instruments make an appearance on the album from synthesizers to keyboards, which create a familiar sound that Muchmore puts her own unique twist on. Her boastful sound proves that every note and lyric on Back to Right is a true labor of love. Emmaline Muchmore's Back to Right quickly proves to be a timeless record that shine from start to finish.

 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

Ancient Future Times: The Early Bird Gets the World

Ancient Future Times

Ancient Future Times: The Early Bird Gets the World Music Tix Half Price

March 2017 Issue:

San Francisco International Arts Festival Early Bird Tickets Half Price!
•Guitar-Sitar Jugalbandi, June 1; Mariah Parker, June 3; Global Guitar Summit, June 4

Gyani Indo-Jazz Ensemble In Concert March 28
•World Music Series at Capistrano Concert Hall, CSU Sacramento

'Indo Latin Jazz Live In Concert' by Mariah Parker
•New Release on Ancient-Future.Com Records Coming to Internet and Radio Stations Near You


S. F. International Arts Festival Early Bird Tickets Half Price!

San Francisco International Arts Festival Logo

Guitar-Sitar Jugalbandi, June 1; Mariah Parker, June 3; Global Guitar Summit, June 4

Ancient-Future.Com Records artists will perform three different concerts as part of the San Francisco International Arts Festival at Fort Mason. Half price early bird tickets are available online until March 31, so get yours now!

Ancient Future Guitar-Sitar Jugalbandi, June 1, Chapel, Fort Mason

Matthew Montfort and Pandit Habib Khan

Thursday, June 1, 2017, 8 PM, Ancient Future Guitar-Sitar Jugalbandi with Matthew Montfort (scalloped fretboard guitar), Pandit Habib Khan (sitar), and Ferhan Najeeb Qureshi (tabla), San Francisco International Arts Festival, Fort Mason Chapel, Upper Fort Mason, San Francisco, CA 94109. Take Franklin Street from Bay Street. The Chapel is located near Park Head Quarters and the General's Residence. Admission: $25 general, $12.50 under 18. Full time students with ID and seniors, $4 off cover price. Limited early bird tickets available until March 31 from $12.50. Buy Tix. Concert Poster. Press Release.

Jugalbandi is a classical North Indian musical duet (meaning literally "tied together"). The guitar is not often used in the music of India. However, Matthew Montfort has studied sitar and is a pioneer of the scalloped fretboard guitar, an instrument combining qualities of the South Indian vina and the steel string guitar. This jugalbandi works well because Matthew Montfort is a guitarist with knowledge of sitar, and Pandit Habib Khan has been described as the “Jimi Hendrix of the sitar” by L'Orient le Jour, Beirut's French language newspaper. They will be accompanied by tabla master Ferhan Qureshi.

Mariah Parker’s Indo Latin Chamber Jazz Quintet, June 3, Gallery 308, Fort Mason

Photo of Mariah Parker (piano, santur), Matthew Montfort (scalloped fretboard guitar), Ian Dogole (percussion), Sascha Jacobson (upright bass), and Jim Hurley (violin)

Saturday, June 3, 2017, 6 PM, Mariah Parker's Indo Latin Chamber Jazz with Mariah Parker (piano, santur), Matthew Montfort (scalloped fretboard guitar), Ian Dogole (percussion), Sascha Jacobsen (upright bass), and Jim Hurley (violin), San Francisco International Arts Festival, Gallery 308, Fort Mason, San Francisco, CA 94109. Admission: $25 general, $12.50 under 18. Full time students with ID and seniors, $4 off cover price. Limited early bird tickets available until March 31 from $12.50. Buy Tix. Concert Poster. Press Release.

According to Latin Beat Magazine, "Parker and friends blend the rhythmic syncopations of Latin jazz music with the entrancing, asymmetrical meters of East Indian rhythms resulting in first-class world music." Paul Liberatore of the Marin Independent Journal says they "fuse Latin rhythms with influences from South America and India with a dash of straight-up American jazz… an intoxicating blend of East and West. Like all the best jazz bands, this group is as disciplined as it is innovative." This chamber variation of the ensemble with its emphasis on strings will explore new compositions as well as rearrangements of existing work.

Global Guitar Summit, June 4, Chapel, Fort Mason

Photos of Global Guitar Summit

Sunday, June 4, 2017, 3 PM, Global Guitar Summit with Matthew Montfort (scalloped fretboard guitar), Giacomo Fiore (classical guitar), and Teja Gerken (acoustic guitar), San Francisco International Arts Festival, Fort Mason Chapel, Upper Fort Mason, San Francisco, CA 94109. Take Franklin Street from Bay Street. The Chapel is located near Park Head Quarters and the General's Residence. Admission: $25 general, $12.50 under 18. Full time students with ID and seniors, $4 off cover price. Limited early bird tickets available until March 31 from $12.50. Buy Tix. Concert Poster. Press Release.

This Global Guitar Summit presents three international acoustic guitar virtuosos who will perform solo and ensemble pieces. The summit features American scalloped fretboard guitar and world fusion music pioneer Matthew Montfort, master Italian guitarist and musicologist Giacomo Fiore, and German fingerstyle guitarist extraordinaire Teja Gerken. The music performed will include new arrangements of classical works, Celtic music, Indian classical, contemporary compositions, popular songs, and much more.


Gyani Indo-Jazz Ensemble In Concert March 28

Photo of Matthew Montfort, Binay Pathak, George Brooks, and Vishal Nagar

World Music Series at Capistrano Concert Hall, CSU Sacramento

The Gyani Indo-Jazz Ensemble combines Indian raga, jazz, Arabic melodies, and global rhythms to make a unique brand of music blending classic Hindustani forms and cutting-edge improvisation. The California-based ensemble brings together world class musicians who share a passion for exploring and expanding the possibilities of merging Indian music with other genres. The result is stirring, stimulating, and breathtaking in its beauty.

Tuesday March, 28th, 2017, 8 PM, Gyani Indo-Jazz Ensemble featuring Pandit Binay Pathak (vocals, harmonium), Matthew Montfort (scalloped fretboard guitar), Osam Ezzeldin (keyboards), Abbos Kosimov (percussion), and Vishal Nagar (tabla), World Music Series, Capistrano Hall, CSU Sacramento, 6000 J Street, Sacramento, CA 95819. Adm: $15 general, $12 senior, and $8 student (free to Sac State music students on the night of the show, subject to availability). Tickets can be purchased online or by calling (916) 278-4323.


'Indo Latin Jazz Live In Concert' by Mariah Parker

Indo Latin Jazz Live In Concert CD Cover

New Release on Ancient-Future.Com Records Coming to Internet and Radio Stations Near You!

Indo Latin Jazz Live In Concert by Mariah Parker (Ancient-Future.Com AF-20142).

Indo Latin Jazz Live in Concert captures the magic of the concert debut of Mariah Parker's Indo Latin Jazz Ensemble in front of a full house at Yoshi’s in Oakland, as well as subsequent concerts at Berkeley’s Freight & Salvage, the Throckmorton Theater in Mill Valley, and Bob Weir’s TRI Studios in San Rafael.

Indo Latin Jazz Live in Concert is already on all of the major download sites and streaming sites such as Spotify and YouTube, so check it out online and then buy the CD at Ancient-Future.Com to hear it in its full glory. The add date for terrestrial radio airplay isn't until March 27, but already programmers on over 50 stations and eight countries are giving the record rave reviews. The record even debuted as the #2 World Music release on Stanford's KZSU, which played cuts from the record early to promote some local concerts!

The Streams They Are a-Changin': Be The Change You Wish to Hear with Deep Listening*

Streaming music sites do not even come close to making a sustainable financial contribution to an artist's ability to make new recordings, as payments to artists are now measured in thousandth of a cent increments. The free ad-supported streaming business model is not viable and balances its books on the backs of artists, so Ancient-Future.Com Records supports the Content Creators Coalition, which is working hard to advance the interests of musicians in the digital age. Since streaming has just overtaken digital sales of music, new artists do need to have a presence on streaming sites to be positioned for a future where artists' rights and interests are are actually considered in the equation. But we are far from that goal at present, so in the meantime please take the following steps while streaming:

 1. Listening to music should be cherished actitivy. Don't waste your listening time with low-res streaming on a cell phone or computer. Turning your master volume down to homeopathic levels while streaming will allow you to appreciate later deep listening to hi-res music on a good stereo.
 2. Share these WorldFusionMusicRadio.com playlists featuring Mariah Parker's music to gain greater exposure for world fusion music:
  1. World Music Connections: World fusion music and the traditional music that inspired it side by side.
  2. World Jazz: Jazz that influenced Ancient Future along with recent world jazz recordings.
  3. Women of World Music: World music inspired by the mythology of the feminine.
  4. Spanish Diaspora: A rich tapestry of music resulting from migrations into and out of Spain.
  5. Indian Guitar: Guitarists working in Indian music utilizing everything from slides to scalloped fretboards.
  6. Indian Fusion: Top artists in Indian fusion music.
  7. Shakti and Ancient Future: Musicians who have performed with John McLaughlin and Shakti or Ancient Future.
  8. Interspecies Music: Intriguing music influenced by interspecies interactions and nature, including live jams with Pacific tree frogs, elephants playing instruments, and Mariah Parker's 'Milo's Moment,' which was named by her cat Milo using refrigerator magnets!
 3. Buy recordings at Ancient-Future.Com and then host a deep listening party with your friends!

*Apologies to Bob Dylan, Mahatma Gandhi, and Pauline Oliveros. No apologies to streaming sites.

 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

A few words about this great formation

Finding an old photo of my grandfather,

taken on the bridge of a ship in the 30s,

brings back memories of the evenings

as a child where he told me stories

of his many travels around the world.

 

So, as all children know how to do,

I imagined myself sailing the oceans with him

and having extraordinary adventures.

 

Wishing to share these souvenirs with you

the childhood souvenirs of imaginary voyages,

we invite you Eva, Gabriel, David, Gérard and myself,

to pack your bags and embark on this musical cruise.

 

So if you are ready, the journey can begin …

Have a god trip !

 

 

 

 

 

Lien YouTube :

https://youtu.be/yXVFkWUQ-gw

 

https://www.youtube.com/watch?v=SuRk7ctH0GQ

 

https://www.youtube.com/watch?v=fdOIZ2-MK9g

 

https://www.youtube.com/watch?v=mHJ1rZyBJ6I

 

 

Philippe Brunel Acoustic Band’s Website :

Buy the album

http://www.philippe-brunel.com/

 

Virtual Womex :

https://www.womex.com/virtual/association_l/philippe_brunel_band/recits_de_voyages

 

Booking l’Hacienda (Musik) :

http://www.haciendamusik.com/artiste/philippe-brunel-acoustic-band/fr/

 

Buy the album on Itunes :

https://itunes.apple.com/fr/album/r%C3%A9cits-de-voyages/id1208167489

 

Deezer :

http://www.deezer.com/album/15429318

 

 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

Silence Flooded Trance Album Review

Review By Grahak Cunningham.

Monk Party has just released Silence Flooded Trance. Made up of father and son duo, Pragunya and Nelson Myers-Daly their influences include the kirtan devotional music scene, ancient Indian mantras, Moroccan and middle eastern music plus a wide range of world and spiritual music genres. The melodies of Sri Chinmoy, their meditation teacher, which Monk Party play, aim to uplift and inspire the audience. Sri Chinmoy once said that “music will play a most important role in bringing about world oneness.” 

The music on the album is mesmerising, rhythmical, and mantric. The group uses a number of instruments darbuka, riq, frame drums, badhran, cajón, pennywhistle, nylon guitar, gongs, bansuri flute and Vocals. Pragunya has become an expert at the oud and it is heard in many of the songs. Nelson has been playing on world music instruments since he was four. “I was never pushed into to playing music but rather I learnt music like a language by always being around it and being absorbed in it,” he says. “Pragunya had a wide variety of types of music he played and listened to which has really helped colour my approach to creating art.”

They have performed in North America and Australasia and collaborated with Krishna Das. Monk Party (and yes they are monks, practicing daily meditation to keep themselves in a creative flow) has emerged as one of the best outfits of their genre around, their tight nit sounds and love of music are obvious in their latest offering. Silence Flooded Trance follows on from their acclaimed debut CD Daily My Promise. 

https://monkparty.bandcamp.com/album/silence-flooded-trance

www.monkparty.com

https://m.facebook.com/MonkParty/

 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

Polar Waves Debut New Record \

Polar Waves is the brainchild of singer-songwriter Julio Duran. Hailing from Chile, now residing in Athens, GA , the home place of artists such as REM and of Montreal, Polar Waves is about to carve their own history in the scene.

 
Today the endeavor launches the debut record "No One Needs Help Anymore."  A collection of psychedelic tracks, Duran quickly proves himself as a prominent musician. The record is filled with swirling tones that take Polar Waves to a whole new level, as he breaks out of the realm of what is normal. Standout pieces on the record such as the debut single "Stoner," and "Enough" will draw you in with their unique eclectic vibes.
 
The psychedelic rock vein continues throughout the album to make Polar Waves a standout for 2017. "No One Needs Help Anymore" is out today via iTunes and Amazon.
 
 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

Kathy von Shares Stunning Release, \

Songstress Kathy von offers up a graceful release with her newest record, "Symphony"out today, March 1st. Opening with the vibrant and inviting lead single, "Drive Away", the jaunty track launches the album into a musical explosion. Kathy's voice is powerful yet very soft, as the welcoming, sweet undertones float throughout. This is a theme that carries throughout the record and one that is evident right from the start.

10-pieces bring a playful and unique sound to the forefront, filling the space with bright and alluring guitars from Kathy von herself. A standout track on the record for me would be "Then Came Love" in which Kathy showcases her voice in a stunning spotlight, as she provides a lovely and touching harmony intertwined. To be of note, she also has a remarkable knack for writing elaborate songs that manage to showcase her talents.

Touching upon subjects that range from lighthearted to the deep, dark corners of the mind, Kathy speaks the universal truth. One of the most heartfelt songs on the record is the title track, "Symphony" which is a piece that speaks straight from the heart. Every word she sings evokes a great emotion, as it lays on a subtle bed of music. Before recently, I was completely unaware of Kathy von's special brand of music, and I am certainly glad she has graced my ears. "Symphony" displays beauty inside and out; within every guitar strum, within every lyric whisper. This gorgeous record is highly recommended.

 

Listen to "Drive Away":
https://soundcloud.com/kathy-von-broembsen/1-drive-away?in=kathy-von-broembsen/sets/symphony

Purchase "Symphony" via iTunes: https://itunes.apple.com/us/album/symphony/id1200177290

Find Kathy von Online:
https://twitter.com/Kathyvon
https://www.facebook.com/kathyvonmusic
https://www.reverbnation.com/kathyvon

 

 

 

 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

Arts4change-burudani Asilia
Arts4change-burudani Asilia (05/16/17 14:47)
lovely!
Arts4change-burudani Asilia
Arts4change-burudani Asilia (05/16/17 14:47)
lovely!
Janet Blair Makes Her Debut with \

Springing to life on her latest endeavor meet songstress Janet Blair and her new single "Eternity Grows." Hailing from New Mexico she offers up an impressive first look into her musings and musical ambitions. Together Blair's vocal work and harmonious piano playing combine in perfect unison. Her angelic voice stuns with a passion that brings her delicate lyricism to life. This March we see the release of her epic debut, "Songs for the Waiting," which will surely put her enchanting brand of music on the map. With heartfelt lyrics that use an emotional driver, she bares her soul to the world as she's waiting to be heard; and we're listening intently. Janet Blair's music is elegant and accessible as it is made for the masses.

 

Give a listen to Janet Blair's "Eternity Grows" here: https://soundcloud.com/user-650038933/eternity-grows-1

 

 

 

 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

Afreekanism Album release

Hello Friends! 

 I'm pleased to annouce  the pre-release of my second Album Afreekanism  today on Itunes  while Official release date is 3rd of March with european tour to support, you can check the link below to  enjoy the preview or listen to a full track on Itunes. -https://www.youtube.com/watch?v=jamBtPpePIk

 kindly visit my website www.adedejiadetayo.com for more information on the tour. 

 

Musically Yours 

Adedeji

 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

Jetty Rae Releases New Album \

Jetty Rae's newest release, Can't Curse the Free hits stores today. The diverse record that will bring you real life happiness, tears, heartbreak and free-your-soul tendencies, proves to be a must listen for the new year. Since early Winter we have heard Jetty Rae sharing a string of gorgeous singles from "Queen of the Universe" to title track "Can't Curse the Free," which shows are beauty and range as an artist, lyricist, singer and songwriter. It's evident that Jetty Rae's songs flow from the soul with a heartbreaking and prominent honesty that you will not be able to shake. As Jetty Rae welcomes you into her world, she provides comfort as she shares the love and passion in her heart for all.

 
Jetty Rae's Can't Curse the Free is out today via Itunes: https://itunes.apple.com/us/album/cant-curse-the-free/id1200191246
 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

MIN AWARDS 2017, PREMIOS MIN 2017

This month my second album, "Vida", is a candidate for the "Premios MIN" (MIN Awards, Indendent Music) as "Mejor álbum de músicas del mundo y fusión" (Best World Music and Fusion Album), If you like you can vote, the voting is popular: Thanks to all . 

http://www.premiosmin.com/candidatura/pepe-canto

http://www.premiosmin.com/

 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

Welcome from the Director

From time to time you run into people across the world who has a "Flamenco" feeling when they play their instruments. Feeling music is not always a culturally conditioned response.

 Flamenco music  and culture can be felt everywhere. This is the greatness of human being, the way way the connect each other by their feelings. This culture has a deep and very particular way of feeling life.

  Flamenco music and art doesn´t belong to any country but the humanity. That´s the reason why this art has been declared a Patrimony of the Humanity by the UNESCO.

 Flamenco is something else that cannot be described in words, but I can assure that it is not only music; it is more something related with the way you understand life.

 

Jose Deluna

Director

SFGS-Spanish Flamenco Guitar Society

 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

"Vida" In the TOP TEN FEBRUARY 2017 of "Les tutes del So" Blog and radio program by journalyst Albert Reguant. An honor for me.

http://lesrutesdelso.blogspot.com.es/2017/02/top-ten-febrer-2017.html

 

 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

Ancient Future Times: Celebrating 38 Years of World Fusion Music

Ancient Future Times

Ancient Future Times: Performances Celebrating 38 Years of World Fusion

February 2017 Issue:

Ancient Future Performs Live on KPFA, 94.1 FM, Feb. 9, 10 PM PST
•World Guitar Pioneer Matthew Montfort, Tabla Virtuoso Vishal Nagar, & Pianist/Santurist Mariah Parker

Trinity Chamber Concerts Presents Ancient Future Feb. 11, 8 PM
•38th Anniversary Show at Trinity Chapel, Berkeley

'Indo Latin Jazz Live In Concert' by Mariah Parker
•New CD Release on Ancient-Future.Com Records

Save the Dates: San Francisco International Arts Festival
•Guitar-Sitar Jugalbandi, June 1; Mariah Parker, June 3; Global Guitar Summit, June 4


Ancient Future Performs Live on KPFA, 94.1 FM, Feb. 9, 10 PM PST

Photo of Mariah Parker, Matthew Montfort, and Vishal Nagar

World Guitar Pioneer Matthew Montfort, Tabla Virtuoso Vishal Nagar, & Pianist/Santurist Mariah Parker

Ancient Future will be performing LIVE on Derk Richardson's "The Hear and Now" on KPFA 94.1 FM on Thursday, Feb. 9, at 10 PM PST. Listen on your radio, or stream it live from the link below. Afterwards, it will be archived for two weeks.

https://kpfa.org/program/the-hear-and-now/


Trinity Chamber Concerts Presents Ancient Future Feb. 11, 8 PM

Concert Poster

38th Anniversary Show at Trinity Chapel, Berkeley

Celebrating the exact 38th anniversary of their first concert, the trailblazing world music group Ancient Future will perform as part of the Trinity Chamber Concerts Series in Berkeley on February 11, 2017.

Blending ancient world music traditions from fiery flamenco to resonant raga with the contemporary colors of jazz and rock, this variation of the world fusion music group Ancient Future features world guitar pioneer Matthew Montfort, renowned Indian tabla virtuoso Vishal Nagar, and composer/pianist/santurist Mariah Parker performing new music and favorites from the band's eight ground breaking recordings.

Ancient Future is the first and longest running musical organization dedicated exclusively to the mission of creating world fusion music. The term was coined by bandleader Matthew Montfort in 1978 to describe Ancient Future’s unusual blend of musical traditions from around the world. BILLBOARD calls the group “trendsetters” for their early contributions to the movement, which seeks to show how people from different cultures can grow by learning from each other. Their first concert was February 11, 1979, at the original Sleeping Lady Cafe in Fairfax, California.

Saturday, Feb. 11, 2017, 8 PM
Trinity Chamber Concerts
Trinity Chapel
2320 Dana Street between Bancroft Way & Durant Avenue
Berkeley, CA 94704
Tix: $20 general, $15 senior/disabled/student. No one will be turned away for lack of funds.
Info and reservations: 510-778-1719 or email info@trinitychamberconcerts.com. Press Release. Facebook Event.


'Indo Latin Jazz Live In Concert' by Mariah Parker

Indo Latin Jazz Live In Concert CD Cover

New Release on Ancient-Future.Com Records

Indo Latin Jazz Live In Concert by Mariah Parker (Ancient-Future.Com AF-20142).

Released Jan. 20, 2017, Indo Latin Jazz Live in Concert captures the magic of the concert debut of Mariah Parker's Indo Latin Jazz Ensemble in front of a full house at Yoshi's in Oakland, as well as subsequent concerts at Berkeley's Freight & Salvage, the Throckmorton Theater in Mill Valley, and Bob Weir's TRI Studios in San Rafael.

"A collection of smartly imagined original tunes that touch on range of cultural influences. You'd expect nothing less from a cast a master musicians whose credits range from Wynton Marsalis to Sun Ra to Bolivian pan flute maestro Gonzalo Vargas. The cultural mix changes from song to song and often within the song. Reeds master Paul McCandless starts the opening track, 'Affinity Minus One,' with a passage that lightly but firmly references Indian classical music before shifting into a more Coltrane-y mood later in the song. Guitarist Matthew Montfort similarly does a brilliant sitar imitation at the start 'Close Passage' before dialing back to a more natural timbre. The group makes its boldest cross-cultural stand with 'Sangria,' which combines McCandless's Indian-flavored musings on oboe and bass clarinet, yet more of Montfort's sitar evocations and Rice variously suggesting flamenco and salsa with his percussive flourishes. Plus Parker playing the santur, a dulcimer of Persian origins. On paper, it looks like a recipe for disaster, but the musicians pull it off with aplomb. So who cares if the zeitgeist is turning to xenophobia and isolationism—viva multiculturalism!" – David Becker, AllAboutJazz.Com


Save the Dates: San Francisco International Arts FestivalMatthew Montfort and Pandit Habib KhanGuitar-Sitar Jugalbandi, June 1; Mariah Parker, June 3; Global Guitar Summit, June 4

Ancient-Future.Com Records artists will perform three different concerts as part of the San Francisco International Arts Festival at Fort Mason. Save the dates for these three unusual performances!

Ancient Future Guitar-Sitar Jugalbandi, June 1, 7:30 PM, Chapel

Jugalbandi is a classical North Indian musical duet (meaning literally "tied together"). The guitar is not often used in the music of India. However, Matthew Montfort has studied sitar and is a pioneer of the scalloped fretboard guitar, an instrument combining qualities of the South Indian vina and the steel string guitar. This jugalbandi works well because Matthew Montfort is a guitarist with knowledge of sitar, and Pandit Habib Khan has been described as the “Jimi Hendrix of the sitar” by L'Orient le Jour, Beirut's French language newspaper. They will be accompanied by tabla master Ferhan Qureshi.

Mariah Parker's Indo Latin Chamber Jazz Quintet, June 3, 6 PM, Gallery 308

According to Latin Beat Magazine, "Parker and friends blend the rhythmic syncopations of Latin jazz music with the entrancing, asymmetrical meters of East Indian rhythms resulting in first-class world music." Paul Liberatore of the Marin Independent Journal says they "fuse Latin rhythms with influences from South America and India with a dash of straight-up American jazz… an intoxicating blend of East and West. Like all the best jazz bands, this group is as disciplined as it is innovative."  This chamber variation of the ensemble with its emphasis on strings will explore new compositions as well as rearrangements of existing work.

Global Guitar Summit, June 4, 3 PM, Chapel

This Global Guitar Summit presents three international acoustic guitar virtuosos who will perform solo and ensemble pieces. The summit features American scalloped fretboard guitar and world fusion music pioneer Matthew Montfort, master Italian guitarist and musicologist Giacomo Fiore, and German fingerstyle guitarist extraordinaire Teja Gerken. The music performed will include new arrangements of classical works, Celtic music, Indian classical, contemporary compositions, popular songs, and much more.

 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

Freshly releasing Tolerance Ends, Love Begins  this week, North Carolina's The Pinkerton Raid is in full force. One the most surprising releases from a new(er) band in the past several months, their raw and honest tones are brought to life with a vibrant and quirky energy that will put a smile on your face.

Together the group create something very special, which shines brightly on the release. Their knack for songwriting is also a key element to be noted as the intricate and intimate songs truly come from the heart. With lyrics that are equal parts graceful and meaningful, their songs are filled with elements of life lessons and attributes.

Main frontman Jesse James DeConto's vocal work is nuanced and accomplished, and his technical ability is well-matched with his honest songwriting style.What’s great about the songs included on Tolerance Ends, Love Begins  is the warmth and sincerity of The Pinkerton Raid's performance; it's approachable and magnetic, as is the band.

 

Purchase a Copy of Tolerance Ends, Love Begins

https://www.cdbaby.com/cd/thepinkertonraid3
https://pinkertonraid.bandcamp.com/album/tolerance-ends-love-begins

 

Social Links:

https://www.facebook.com/thepinkertonraid
http://pinkertonraid.com/home.html

 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

Vida enter Top 20 WMCE

The new Pepe Cantó CD, "Vida", enter february 2017 in the Top 20 of the World Music Charts Europe. Number 19. 

 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

Jeremy D. Simmons Shares the Tasty \

Jeremy D. Simmons possesses the perfect vocals for the Americana – Alt-Country world, with boomy vocals that hold a substantial mid range bravado to peak at the top of each composition. On his recent release “Pie in the Sky” we hear the artist making a name of himself in every song. Standout songs such as lead single “24/7 OTC,” and “Cash Cow,” show the diversity in this record,which follow him throughout the release.


The arpeggiated patterns create an interesting contrast between the full-fledged chords and the picking configurations through Simmon’s masterful songwriting capabilities. The classic Rhodes and Mark 1-sounding piano was a throwback tonal capacity that was an endearing quality to “Pie in the Sky” as well.

 

Music heads are already pleased with the dedication Simmons has put forth to bring about traditional panaches of music and creating a conscious flow of sound that will pave the way for a collection of enthusiasts resonating brilliance through their melodies...and we can't wait to hear what he has to offer up next.

 

Find Jeremy D. Simmons via his website at: www.jeremydsimmons.com

 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

Violin Virtuoso, Deni Bonet, Shares New Release \

 

There are two types of maverick artists: the ones who adopt different styles as a way of switching costumes, and the ones who take a variety of musical concepts and subvert them wholly to their own ideas, and their own identities. Deni Bonet is clearly the latter. Her new project aptly entitled, “Bright Shiny Objects,” is a musical conglomerate of creativity, passion, and breathtakingly beautiful interpretations of musical sensation. 

 

This project is simply a music fan’s dream, there’s so many musical treats to the ear, harmonicas, pianos, strings, drums, and the list goes on.   “Bright Shiny Objects,” is more than an album, it’s more than an album, it’s a refreshing glass of water in the somewhat cottonmouth sound we are slowing becoming accustomed to hearing more and more these days.  It’s a break from the, “norm,” and a view of something extraordinary.

 

"Bright Shiny Objects" is out today, HERE

 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

Emmaline Muchmore Shares a \

Emmaline Muchmore returns to the spotlight once again with an exciting new single, "Solid." The Electro-Soul singer is gearing up to release her newest EP endeavor in February, after a small hiatus which had Muchmore finding a sense of freedom as she learned to record and produce her own music. "Solid," is the first single to launch from the EP, which is filled with an array of sounds from soulful, sultry, empowering and strong, hypnotic beats. Laced with Muchmore's alluring vocals, her new music is her most ambitious and well-polished to date. Releasing albums since 2001, Muchmore's music has notably evolved over time, as we hear a confident artist calling the shots on her own terms.So how does Muchmore want her music perceived? “As a strong, independent woman heading up a super-soul groove machine,” she says. Sounds just right.

 

Emmaline Muchmore "Solid"


Emmaline Muchmore on Socials:

 

Emmaline Muchmore returns to the spotlight once again with an exciting new single, "Solid." The Electro-Soul singer is gearing up to release her newest EP endeavor in February, after a small hiatus which had Muchmore finding a sense of freedom as she learned to record and produce her own music.

 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

Jetty Rae Shines with \

Songstress Jetty Rae is back at is again with her latest endeavor, "Can't Curse the Free." The follow up single to "Queen of the Universe," we hear Jetty Rae shine once again with a powerful and stunning track, that showcases her flawless vocals and musicianship. The thought provoking song is taken from her upcoming EP Can't Curse the Free which is set to fly this year. The piece captivates within every listen, as Jetty Rae proves she is a musical force that will soon be taking over stages across the world. Her heaven-sent sound blends with stunning instrumentation that carries the song throughout. Listen closely...

 

Jetty Rae's "Can't Curse the Free" is out now available via Soundcloud:

https://soundcloud.com/jettyrae/cant-curse-the-free-single

 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

Down on Maddy is a Dream on New Single
Down on Maddy entices with his new single, "Titania." Showing an artist on the rise, Down on Maddy, the brainchild of singer-songwriter Patrick Kleven, skillfully crafts a hazy and dreamy sound that brings a retro flare into the mix. Kleven's voice is fitting to the piece, as it floats along the clouds and brings charming harmonies throughout that showcase his vocals. Down on Maddy has it all; his unique songwriter, captivating riffs and heaven-sent voice create an enticing combination that enlightens and delightens from start to finish. "Titania" is a fantastic piece to kick off your Down on Maddy obsession with...you can quote me on that.
 
Check out "Titania" via Soundcloud:
 
 
 
Social Links:
 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

FIRST RE-RELEASE FOR 2017, OUT on the 15th of January 2017!!

FIRST RE-RELEASE FOR 2017,OUT on the 15th of January 2017!!
Working on two projects/albums at the moment, one of which will be released or re-released to be precise; on Sunday 15th of January 2017 on bandcamp. It is of course "The Bacchic Dance of the Nymphs/Tyrvasia" as you might have guessed already, released in a CD format by the French label #Prikosnovenie, consisted of the classic LP/vinyl “#TheBacchicDanceoftheNymphs” and the mini cd “#Tyrvasia” all of which are now sold out, including the CD re-release. It will be available again only via the official bandcamp of the band: https://daemonianymphe.bandcamp.com/
#daemonianymphe

 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

Mezmerizing Chill Lounge Track Distorted Time Feat. EMILIA LOPEZ-YANEZ from SAN DIEGO Mind Blowing Chill Lounge Track Distorted Time Feat. EMILIA LOPEZ-YANEZ from SAN DIEGO
 
Mind Blowing Chill Lounge Track Distorted Time Feat. EMILIA LOPEZ-YANEZ from SAN DIEGO

PRE ORDER NOW $1.29 for 4 MAXI SINGLE TRACKS!

We live in a world where humans strive to accomplish more and more tasks in a shorter amount of time.  Sometimes it just feels like time is “flying by.” Albert Einstein explored this, and theorized that the world around us is actually speeding up gradually. Side effects of this stretching and bending of time cause many of the issues we face in our day-to-day lives.  Distorted Time is a musical reflection of this process. 

The song infuses world instruments from Turkey, Persia, and India and combines standard, jazz, pentatonic, and non-standard semi-tone scales.  Our hope is that this 3- minute track will bring you back to your roots, cause you to pause and take a deep breath, and help you to shine your light on all that is real and true within yourself. We hope you enjoy this track and thank you for supporting our project!

Expected release: February 11, 2017

Art Tawanghar’s latest musical gem grew out of his collaboration with composer Ruth Weber.  The two wanted to create a never-been-done before duet for the Oboe and Duduk.  Tawanghar “distorted “ the original four-four meter of Weber’s beautiful classical melody and melded in elements of jazz and middle-eastern music to create this wonderful hybrid.  The warm romantic tones played by oboist Emilia Lopez-Yañez are sure to weave their way into your heart. Art's Official Soundcloud Page

EMILIA LOPEZ-YANEZ

She is an up-and-coming artist already sharing her music on the international stage.  After graduating with a degree in Oboe and Voice from Chapman University, she performs on both instruments at concerts and festivals while completing her Masters degree in music at USC.  Emilia's Official Website

RUTH WEBER

Received her Bachelor of Music degree from San Diego State University and her Masters of Music degree from California State University Northridge. She has performed internationally as a pianist/accompanist, as well as with the Los Angeles Philharmonic Institute, Opera Aguascalientes, The San Fernando Valley Men’s Choir and as a recording artist on the Music-Minus- One CD’s put out by the Marantz Piano-Corder company. Ruth’s songs have won many prestigious competitions including the New York Pro/Am Songwriting Festival, The Music City Music Festival, The John Lennon Songwriting Competition, The Shalshelet Music Festival, The Global Music Awards, and The Akademia Music Awards, to name a few. Ms. Weber is the director of the award-winning San Diego Jewish Men’s Choir, and is on the music faculty of Palomar and Miramar Community Colleges in San Diego, CA.
Ruth's Official Website

PRE ORDER NOW $1.29 for 4 MAXI SINGLE TRACKS!

Listen for FREE on SOUNDCLOUD

Genres:
Chill, Lounge, New Age, Classical Crossover,  Jazz Fusion 
Sub Genre's: 
Contemporary Instrumental, Indie 
Instrumentation: 
Oboe, Duduk, Vocals, Soprano, Drums, Loops, Strings, Synths, Cello 
Rhythm and Tempo
90BPM
Additional Descriptors: 
Laid Back, Dark, Middle Eastern, Romantic, Relaxing, Mysterious, Easy, Flavorful, Cool, Hip, lounge, Sensual.
Oboe, Romantic Music, Jazz oboe, Duduk, Jazz Fusion, Classical Fusion, Valentine's Day music, Soaring Vocals, Angelic Vocals, 
Oboe and Duduk Duet, chill, lounge, middle-eastern,  middle-eastern fusion, instrumental, instrumental music, Emilia Lopez-Yañez, Ruth Weber, Ruth Hertz Weber, Emilia, easy listening, jazz alternative, Art Tawanghar

Copyright ® 2016 Majorhitrecords.com • Email:  contact@majorhitrecords.com • Phone: 858.717.0799
Po Box 27803 • San Diego • CA 92191

 

 

Login or Sign up to create a playlist or comment.

X