A Platform for Ethnically and Culturally Inspired Music
GUES
Artist
Netherlands
Play all tracks
Watch all videos
TRACKS
 
VIDEOS
 
PHOTOS
 
Photo by: GUES
Photo by: GUES
Photo by: GUES
Photo by: GUES
About: 1
Photo by: GUES
Followers
ABOUT
Recensie in Gitarist:

GUES is het rockproject van de Nederlandse multi-instrumentalist Paul Scheepmaker, die voor de meeste nummers alle instrumenten zelf ter hand nam en ook de meeste nummers zelf heeft gecomponeerd. Petje af. Scheepmaker, die voor hij dit project startte, sessiegitarist was bij verschillende landelijk bekende artiesten (o.a. George Baker), wilde verder met het schrijven en spelen van zijn eigen muziek en is met deze cd begonnen in 1998. De nummers zijn rock-metal georiënteerd met een enkele side step naar een mooi staaltje klassiek en funky werk. Gecoverd worden (live in de studio) Living Colour, Van Halen (heel goed gespeeld) en Gary Moore. De overige nummers zijn heel afwisselend, van het snelle "Digging The Haze" tot de heavy ballad "Violence". Tegelijk met de cd kreeg de redactie van "Gitarist" ook een dvd met daarop de clip van de single "Get Off My Back": mooie clip en een goed nummer. Al met al een goede cd met veel afwisseling en enkele uitschieters. Virtuoos gitaarspel. (HvL)

BIO:

Paul Scheepmaker is een echte gitaarvirtuoos uit de Haarlemmermeer, Noord-Holland. Hij studeerde zowel aan het Utrechts als het Hilversums conservatorium waar hij afstudeerde als klassiek gitarist, met een minor in jazz. De afgelopen 25 jaar maakte hij deel uit van verschillende rockbands, speelde hij in studiosessies en trad hij op met een aantal van de grootste Nederlandse artiesten op festivals en in tv-programma's. Naast een succesvolle lespraktijk, componeerde hij ook muziek voor films en reclames.

Vanaf zijn eerste uitgave in 1990 (het album "Come Along") is hij niet gestopt met het delen van zijn muziek. Hij bracht verschillende platen uit in projecten die hij startte of waar hij aan deelnam ("One" van Gues – 2002, "The Monster" van The Open – 2005) voordat hij in 2007 begon aan een enthousiaste reis die eindigde in het album "Na Rede Da Varanda" van zijn laatste project O Fino da Bossa. Met O Fino laat Paul zijn grote passie voor Braziliaanse muziek zien en zijn toewijding om het aan de wereld te tonen. Hij heeft het album zelf geschreven, opgenomen, geproduceerd, gemixt en uitgegeven. Het album is in september 2013 gelanceerd met een liveoptreden in de Amsterdamse poptempel Paradiso.
OTHER LINKS
Personal Website Buy artist music