Sign up
Artist
EtnoRom Gipsy Band
ABOUT
 

Az EtnoRom alternatív megközelítéssel rendelkezik a cigányzene iránt, a hiteles dallamok és ritmusok összevonásával a kortárs világzene, a swing és a jazz elemekkel, egyedülállóan dinamikus és érzelmileg. Az eredmény egy gazdag, szenvedélyes "cigány világzene-mix", amelyben kristálytiszta, ókori roma ritmusok rezegnek az érzéki zenei atmoszférákkal, amelyek megnyitják a kapukat egy egzotikus cigány univerzumért mindenkinek.

Az EtnoRom küldetése, hogy cigány világzene, amely magyar, román, balkáni, szerb, orosz, török, arab és spanyol származású, cigány világzene minden roma és nem-roma nép számára üzenet, a szabad elme üzenete a szív és az örökké vándorló lélek. Az EtnoRom koncertjein felemelkedő érzelmi pulzáció tapasztalható, és az az érzés, milyen közel áll egymáshoz.

Az EtnoRom első albuma: "Rományi Luma - Gipsy World", amellyel a zenekar létrehozta a cigány világzene kategóriáját, 2006-ban jelent meg a Fonó Records, Budapest.

A Gryllus Records (Gryllus Kiadó), Budapest 2011-ben kiadta az EtnoRom második albumát, a "cigány-swing és dzsessz ízekkel" díszített "Diri, Diri" címet, és Balog József, a zenekar alapítója rendkívül személyes zenei vallomása.

(Ceglédi Alexandra)

About
Az EtnoRom alternatív megközelítéssel rendelkezik a cigányzene iránt, a hiteles dallamok és ritmusok összevonásával a kortárs világzene, a swing és a jazz elemekkel, egyedülállóan dinamikus és érzelmileg. Az eredmény egy gazdag, szenvedélyes "cigány ... more
Influence
Gypsy
East European
Other Pages

Personal Website   Buy artist music   Facebook Page   YouTube Page
Welcome to EthnoCloud
A platform for Ethnically and Culturally inspired music.
  • 80,000+ Global Followers
  • 4,669 Artists
  • 896 Industry Professionals
X