Sign up
Artist
EtnoRom Gipsy Band
ABOUT
 
Az EtnoRom alternatív megközelítéssel rendelkezik a cigányzene iránt, a hiteles dallamok és ritmusok összevonásával a kortárs világzene, a swing és a jazz elemekkel, egyedülállóan dinamikus és érzelmileg. Az eredmény egy gazdag, szenvedélyes "cigány világzene-mix", amelyben kristálytiszta, ókori roma ritmusok rezegnek az érzéki zenei atmoszférákkal, amelyek megnyitják a kapukat egy egzotikus cigány univerzumért mindenkinek.

Az EtnoRom küldetése, hogy cigány világzene, amely magyar, román, balkáni, szerb, orosz, török, arab és spanyol származású, cigány világzene minden roma és nem-roma nép számára üzenet, a szabad elme üzenete a szív és az örökké vándorló lélek. Az EtnoRom koncertjein felemelkedő érzelmi pulzáció tapasztalható, és az az érzés, milyen közel áll egymáshoz.

Az EtnoRom első albuma: "Rományi Luma - Gipsy World", amellyel a zenekar létrehozta a cigány világzene kategóriáját, 2006-ban jelent meg a Fonó Records, Budapest.

A Gryllus Records (Gryllus Kiadó), Budapest 2011-ben kiadta az EtnoRom második albumát, a "cigány-swing és dzsessz ízekkel" díszített "Diri, Diri" címet, és Balog József, a zenekar alapítója rendkívül személyes zenei vallomása.

(Ceglédi Alexandra)

About
Az EtnoRom alternatív megközelítéssel rendelkezik a cigányzene iránt, a hiteles dallamok és ritmusok összevonásával a kortárs világzene, a swing és a jazz elemekkel, egyedülállóan dinamikus és érzelmileg. Az eredmény egy gazdag, szenvedélyes "cigány vil&aa... more
Influence
Gypsy
East European
Other Pages

Personal Website   Buy artist music   Facebook Page   YouTube Page
Welcome to EthnoCloud
A platform for Ethnically and Culturally inspired music.
  • 80,000+ Global Followers
  • 4,900 Artists
  • 914 Industry Professionals